گزارش الجزیره از روزگار دشوار افغان های پناهنده در کمپ های آمریکا
پناهجویان افغان ساکن در کمپ های ایالات متحده آمریکا در شرایط بسیار دشواری به سر می برند.
الجزیره در گزارشی این گونه آورده است: کمپ مهاجران مملو از جمعیت بود. بیش از 100 نفر در یک اتاق یک نفره اقامت داشتند که کمتر از 20 نفر ظرفیت داشت.
یک مرد افغان که خواست نامش فاش نشود، به همراه همسرش به ایالات متحده آمده تا امنیت پیدا کند. اما آنها از اولین روزهای حضور خود در خاک امریکا با واقعیت دیگری روبرو شدند که حکایت از آینده ای کاملاً نامشخص دارد.
او می گوید: ما فکر می کردیم که مشکلات ما حل شده است و از خطر زندان و شکنجه در افغانستان فرار کرده ایم. ما نمی دانستیم که چنین چیزی که درآمریکا در انتظار ما است.
هزاران افغان مانند او سفرهای خطرناکی را برای ورود به آمریکا انجام داده اند و مانند این مرد در شرایط ناگواری زندگی می کنند و با خطر اخراج مواجه اند.
لیلا ایوب، وکیل یک گروه مدافع حقوق افغان ها و مهاجران مستقر درآمریکا، موسوم به پروژه ANAR به الجزیره گفت: هیچ کس این خطرات را نمی پذیرد مگر اینکه مجبور باشد. زحل بهادری، که با خانواده های اسکان داده شده افغان در کالیفرنیا کار می کند،
می گوید: هر خانواده ای که ما با آن روبرو می شویم، در مورد عزیزان خود در افغاستان ابراز نگرانی می کند و به دنبال راه های قانونی برای اقامت در این کشور است. اما با سیستم مهاجرتی سخت گیرانه و تدابیر دشوار مرزی، نگرانی های زیادی برای آنها وجود دارد. زندگی آنها در اینجا و در افغانستان در هاله ای از ابهام است.
زمانی که دولت تحت حمایت آمریکا درافغانستان در آگوست 2021 سقوط کرد، نزدیک به 90000 افغان از طریق مکانیسمی به نام آزادی مشروط بشردوستانه در اقدامی به نام «عملیات استقبال از متحدان» به این کشور آورده شدند.
بر اساس یک تحقیق که سال گذشته انجام شد از بیش از 66,000 افغانی که از جولای 2021 خواهان پناهندگی بشردوستانه بوده اند، کمتر از 8,000 درخواست آنها بررسی شد و تنها 123 درخواست پذیرفته شد.
برنامههای دیگر مانند ویزای مهاجرت ویژه (SIV) که برای افغانهایی که با آمریکا کار میکردند، راهاندازی شده است. زمان انتظار ممکن است سال ها طول بکشد.
منتقدان میگویند که این راهها برای پاسخگویی به نیازهای افغان ها که بسیاری از آنها به دلیل همکاری با ایالات متحده با خطرات شدیدتری روبرو هستند، بسیار ناکارامد است.
یک گروه مستقر درآمریکا به نام «افغان ها برای فردای بهتر» در بیانیه ای به الجزیره گفت: بسیار مایوس کننده است که می بینیم ایالات متحده از تعهدات اخلاقی خود برای ارائه پناهگاه به این افراد طفره می رود، با اینکه مسئول آسیب هایی است که در افغانستان به بار آورده است.