آلودهگی هوا ناشی از سوختهای فسیلی سالانه باعث جان باختن بیش از پنج میلیون تن میشود
شماری از دانشمندان بینالمللی با انجام مطالعهای گفتهاند که آلودهگی هوا ناشی از استفاده از سوختهای فسیلی، سالانه باعث مرگ پنج میلیون تن در سراسر جهان میشود.
این مطالعه روز پنجشنبه، ۳۰ نوامبر، در هفتهنامه تخصصی «بیامجی» نشر شده و در آن آمده است که این آمار نسبت به تخمینهای قبلی، رقم بسیار بالاتری را نشان میدهد.
برپایه این مطالعه، استفاده از انرژی پاک و تجدیدپذیر بهجای سوختهای فسیلی میتواند جان بسیاری را از مرگ ناشی از آلودهگی هوا نجات دهد و به مبارزه با گرمایش جهانی کمک قابل ملاحظه انجام دهد.
به گفته دانشمندان، آلودگی هوا ناشی از استفاده از سوختهای فسیلی در صنعت، تولید برق و حملونقل در سال عامل مرگ پنج میلیون و ۱۰۰ هزار تن در سراسر جهان میشود.
این تیم تحقیقاتی نگاشته است: «نتایج ما نشان میدهد که حذف تدریجی سوختهای فسیلی مزایای زیادی برای خواهد داشت، بسیار بیشتر از آنچه در اکثر مطالعات قبلی نشان داده شده است.»
به گفته آنان، یکی از دلایلی که باعث شده ارقام مرگومیر ناشی از آلودهگی هوا و سوختهای فسیلی بسیار بالاتر از تخمینهای قبلی باشد، این است که آنان در این مطالعه صرفاً روی آلودهگی هوای تمرکز کرده بودند.
نتایج این تحقیقات همچنان نشان میدهد که در سال ۲۰۱۹ حدود هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سراسر جهان در اثر وجود ذرات ریز (PM2.5) و ازن (O3) در هوای جان خود را از دست دادهاند.
طبق گفتههای این دانشمندان، سهم سوختهای فسیلی از این تعداد مرگومیر، حدود ۶۱ درصد که ۵.۱ میلیون تن میشود، بوده است.
گفتنی است که این دانشمندان شامل محققانی از ایالات متحده امریکا، بریتانیا، آلمان، اسپانیا و قبرس است.
نتایج این تحقیقات همزمان با برگزاری بیستوهشتمین نشست تغییرات آبوهوایی سازمان ملل متحد، موسوم به «کوپ ۲۸» در امارات متحده عربی نشر شده است.