ادبیات کودک در افغانستان به فراموشی سپرده شده است

شماری از نویسنده‌گان می‌گویند که کاری در عرصه تولید ادبیات کودکان در کشور انجام نشده است. این نویسنده‌گان، وضعیت کودکان را در افغانستان نگران کننده عنوان می‌کنند و می‌افزایند که کودکان در شرایط کنونی نه تنها از دست‌رسی به کتاب‌های کودکانه محروم اند؛ بل‌که شمار زیادی از آنان از نعمت آموزش نیز بی‌بهره اند.

کاظم حمیدی رسا، نویسنده و فعال فرهنگی، وضعیت کودکان را درشرایط کنونی افغانستان رقت‌بار می‌خواند و می‌گوید که ادبیات کودک در کشور به فراموشی سپرده شده است. او افزود:«در بیست سال آخر نهادهایی در دوره‌های خاصی برای ادبیات کودکان کار کردند ولی آن‌چنان کار موثر که تبدیل به یک جریان دوام‌دار شود انجام نشد و امروز ادبیات کودک عملا به انزوا رفته است.» در همین حال داکتر سمیع حامد شاعر و نویسنده معروف افغان که در زمینه ترانه‌های کودکانه نیز کار کرده است، به این نظر است که کودکان برای رشد و انکشاف ذهنی خود نیاز به کتاب‌های کودکانه دارند. آقای حامد علاوه کرد:«یک کودک زمانی که کتاب را باز می‌کند در واقعیت دروازه امروز و فردای زنده‌گی خود را باز می‌کند. اگر کودک کتاب نخواند، نمی‌تواند مهارت‌های تفکر نقادانه و خلاقانه را فراگیرد.» به گفته کارشناسان تاکنون در افغانستان چندین نهاد در زمینه طرح و تولید کتاب برای کودکان کار کرده است؛ اما جواب‌گوی نیازهای کودکان کشور نبوده است. خالده تحسین، یکی دیگر از نویسنده‌گان و فعالان فرهنگی می‌گوید که کودک امروز افغانستان، کودک محروم از کتاب‌خوانی است. وی می‌افزاید:« در شرایط فعلی افغانستان حتی بازی‌های کودکانه از آنان گرفته شده است. کودکان به شدت تحت خط فقر و بالاتر ازآن در خط وحشت قرار دارند.» به گفته خانم تحسین، کتاب‌هایی که در افغانستان برای کودکان به چاپ رسیده است، دارای سبک نوشتاری و زبان کودکانه نیست و برای همین نمی‌تواند نیازهای کتاب‌خوانی کودکان را مرفوع کند.

خبرگزاری همنوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

توزیع مواد آموزشی برای محبوسین هرات

ج مه 19 , 2023
توزیع مواد آموزشی برای محبوسین هرات مسوولان محبس هرات می گویند که برای محبوسین این ولایت کتب و لوازم آموزشی توزیع گردیده. مولوی محمد نبی خلیل مدیر محبس هرات می گوید این بسته ها از طرف دفتر تیکا یا مرکز فرهنگی کنسولگری ترکیه در هرات به این محبس اهدا گردید. […]

ممکن است بپسندید

پوشش خبری افغانستان، منطقه و جهان

خبرگزاری همنوا

درباره ما: خبرگزار همنوا به تاریخ ۱۴۰۲-۲-۱۵ ایجاد گردیده و با تیم مجرب و خبرنگاران خبره مصمم است تا خدمات ارزنده قابل قبول هموطنان عزیز خود ارایه نماید و به همین منظور خبرگزاری همنوا تاسیس نمودیم تا باشد از این طریق برای هموطنان عزیز خدمات سهولت خبررسانی شود. اهداف ما 1. هدف خبرگزاری همنوا از آغاز فعاليت اين است تا با مردم کمک نموده و آنها را براى اشتراک در زنده گى عامه شان تشويق نمايد . 2. اين خبرگزاری از طريق پوشش خبرى خود ميخواهد تا در حکومت شفافيت آورده و روحيه حسابدهى را زنده نمايد . 3. خبرگزاری همنوا تا حد توان صداى مردم را بلند ميکند ، مشکلات آنها را با مسؤولين در ميان ميگذارد و آنها را از عملکرد مسؤولين آگاه ميسازد.